Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Παναγροτική Συσπείρωση: Συλλαλητήριο στις 5 Δεκεμβρίου

Απόφαση για Αγροτικό συλλαλητήριο στις 5 Δεκεμβρίου πήρε χθες η παράταξη "Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση" με αφορμή όπως αναφέρουν τα απανωτά χτυπήματα που δέχονται οι αγρότες στο εισόδημα τους.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Αρμενιάκος "τα αποτελέσματα της αντιαγροτικής πολίτικης της Ε.Ε. μας έχουν οδηγήσει όλους σε απελπιστική κατάσταση αφού η μείωση του εισοδήματος χρόνο με τον χρόνο μειώνεται φθάνοντας τα τελευταία χρόνια μέχρι και το 50%.
Ταυτόχρονα και σε συνδυασμό με όλα τα αλλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης όπως η ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση της υγείας οδηγούν ολόκληρη την αγροτιά του νησιού σε απόγνωση.
Για αυτούς τους λόγους κάνουμε σε συσπείρωση τους κερκυραίους αγρότες γύρω από την ΠΑΣΥ και διεκδίκηση με αγώνα για να μην περάσει η επιχείρησης υγείας της ΚΑΠ, για τη τιμή στο λάδι 3,5 ευρώ το 5αρι και 4 ευρώ για τον άσσο, για να δίνεται το σύνολο της επιδότησης σε όλους τους παραγωγούς μέσα στο χρόνο της σοδειάς.
Για άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Τέλος για την κατάργηση της εισφοράς στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη συμμέτοχη των φαρμάκων".
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: