Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Απόφαση - πρόκληση: 5% επιπλέον αύξηση η ΔΕΗ!

Αυξήσεις 5% στα τιμολόγια του ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μειώσεις 1,5 έως 2% τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων προέβλεψε με δηλώσεις του την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις γιατί αυξάνονται τα τιμολόγια ενώ μειώνονται οι τιμές του πετρελαίου, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι οι τιμές φυσικού αερίου ακολουθούν τις τιμές του πετρελαίου με υστέρηση 3 έως 6 μηνών, ενώ τόνισε πως το αποτέλεσμα της εφαρμογής ρήτρας καυσίμων θα είναι ουδέτερο για τη ΔΕΗ.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ επανέλαβε την πρόταση του για εφαρμογή μίας ακόμη ρήτρας στα τιμολόγια του ρεύματος από το 2009, (ρήτρας ρύπων), η οποία θα καλύπτει το κόστος της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο για το 2008 υπολογίζεται σε 150 εκατομμύρια ευρώ, κόστος που όπως είπε ο κ. Αθανασόπουλος θα επιβαρύνει τη ΔΕΗ.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις σχέσεις της διοίκησης της ΔΕΗ με την ηγεσία του ΥΠΑΝ, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης είναι καθημερινή και η πολιτική ηγεσία τείνει ευήκοον ους στις προτάσεις της ΔΕΗ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις κάνει όλες δεκτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: