Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ούτε το 2009 δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νέο Νοσοκομείο

Επίσκεψη στο υπό κατασκευή νέο Νοσοκομείο της Κέρκυρας πραγματοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος και τον πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ.
Ο κ. Χαραλάμπους μιλώντας στους δημοσιογράφους για τα συμπεράσματα της επίσκεψης ανέφερε ότι ναι μεν το έργο κάποτε θα ολοκληρωθεί, όμως θα είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες, προσθέτοντας ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει η στελέχωση του προσωπικού, καθώς με τα σημερινά δεδομένα και τα περίπου 400 άτομα που εργάζονται αυτήν την στιγμή στο Νοσοκομείο, το νέο Νοσοκομείο θα είναι αναγκασμένο να υπολειτουργεί.

Τον Μάρτιο το κτιριακό
Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι η παράδοση του κτιριακού, θα είναι στις 31 Μαρτίου 2009 τονίζοντας ότι "κανένας δεν γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμος και πότε θα εγκατασταθεί ο ιατροτεχνολογικος εξοπλισμός. Χωρίς ψυχιατρική κλινική, χωρίς ελικοδρόμιο, χωρίς επαρκείς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, το Νοσοκομείο θα υπολειτουργεί. Το πιο σημαντικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το υπό κατασκευή Νοσοκομείο είναι η στελέχωση του προσωπικού.
Τα στελέχη της Κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι για να λειτουργήσει επαρκώς το νέο Νοσοκομείο, απαιτούνται 700 με 750 άτομα προσωπικό, αν και για να λειτουργήσει σωστά, απαιτούνται περισσότερα από 900.
Παρόλα αυτά όμως, αυτήν την στιγμή, στο υπάρχων Νοσοκομείο υπηρετούν περίπου 400 άτομα και με αυτά τα άτομα το νέο Νοσοκομείο θα είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Καλώ τους κερκυραίους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να μη δέχονται τις υποσχέσεις για την ολοκλήρωση του Νοσοκομείου, αλλά για την σωστή του λειτουργία και για την στελέχωση του προσωπικού του".
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: